Dacă ai ajuns la acest articol, înseamnă că ai înțeles cum te ajută un website să-ți dezvolți afacerea și ai decis să treci la acțiune. Chiar daca nu ai cunostinte de programare, nu trebuie sa te ingrijorezi. Acest articol, credem noi, te va ajuta sa fii mai informat si daca ai intrebari nu ezita sa ne contactezi.

înainte de toate, te vom ajuta să te familiarizezi cu etapa dinaintea construirii propriu-zise a site-ului, mai exact, să știi ce înseamnă un domeniu și un hosting și cum alegi un serviciu pentru website.


Hosting și domeniu

Pentru a avea un website, ai nevoie de două lucruri: hosting sau găzduire (un server în care sunt păstrate fișierele de pe site) și un domeniu (care îți indică adresa serverului pe internet).

Pentru a înțelege mai bine aceste două concepte, o să comparăm hosting-ul cu un apartament pentru un site. Adică, te adresezi unui furnizor de hosting (proprietar online) care îți oferă anumite condiții (server virtual sau dedicat, scripting și limbaje de programare, spațiul necesar), iar tu decizi dacă ți se potrivește sau nu.

Dar hosting-ul este numai apartamentul, însă ai nevoie și de „reședință” dacă vrei ca oamenii să știe unde să te găsească. De obicei, domeniul constă din 2 părți – numele și extensia. Dacă prima este ușor de înțeles, a doua face trimitere la țara în care este înregistrat site-ul sau publicul căruia i se adresează. Poate fi .ro, care atestă că este în special pentru România și publicul românesc, sau com, care face referire la trăsătura comercială a site-ului.

Website

WordPress este cel mai popular sistem de administrare a conținutului sau CMS (Content Management System). Este un instrument ușor de folosit pentru construirea de site-uri, deși puțină experiență te-ar ajuta să îl personalizezi mai eficient. Alte instrumente intens folosite ar fi Wix sau SquareSpace, dar utilizarea lor variază în funcție de tipul de site pe care vrei să îl construiești și caracteristicile pe care vrei să le aibă.


Sau poți să iei în considerare serviciile pe care ți le oferă AppSeed, concurent direct cu cele 3 platforme, care, spre deosebire de acestea, le explorează neajunsurile și vine cu oferte mai bune.

De exemplu, Wix și SquareSpace au caracteristici similare. Acestea nu permit utilizatorului să folosească alte teme decât cele proprii, iar website-ul creat nu este SEO-friendly. Cum spuneam, WordPress are cea mai mare rată adopție, însă vine cu o arhitectură învechită, iar costurile sunt mari. Pe lângă achiziția unei teme, care ajunge și la 50$, vei mai avea nevoie să angajezi și un dezvoltator web, dacă nu știi să îl administrezi singur.

Pe de altă parte, WebsiteMarket, platforma creată de AppSeed, oferă ceea ce lipsește concurenței: utilizatorul poate folosi orică temă de pe web, își poate  poate muta site-ul acolo unde găsește o ofertă mai bună de hosting, conținutul generat este SEO-friendly, iar dezvoltatorii au mai multe opțiuni legate de limbaj și tipul bazei de date.


Dezvoltare

Următorul pas: dezvoltarea website-ului. Pentru asta, îți recomandăm să citești un articol în care sugerăm cum ar trebui să arate un website de prezentare pentru un produs listat pe Amazon. În următorul articol, vom veni cu o listă de instrumente online care te ajută să construiești un website fără să codezi. Și tot în zilele următoare vom face o analiză comparativă între cele mai populare platforme de tipul website builders, care te pot ajuta să construiești un website fără să codezi.


Inapoi la Home - Blog sau citeste un alt articol din aceeasi categorie. Cheers!