Astăzi, este foarte ușor să-ți faci un website. Pentru asta nu mai este nevoie să știi programare și să faci web design, întrucât găsesc o mulțime de platforme care îți fac un website în doar câteva minute.

Cu toate acestea, nu întotdeauna un astfel de site va îndeplini cerințele actuale. Acum, trebuie să se deschidă repede, să fie compatibil cu mai multe browsere și mobile-friendly. Dar există multe instrumente online care te ajută să găsești neajunsurile și să le corectezi rapid.

GOOGLE PAGESPEED INSIGHTS
Viteza de deschidere a paginilor este foarte importantă mai ales pentru magazinele online, prin urmare, viteza este un criteriu important care trebuie verificat. Acest lucru se poate face cu ajutorul serviciului Google Pagespeed Insights, un instrument simplu, dar foarte util. Pe lângă faptul că viteza de deschidere a paginilor pe dispozitive desktop și mobile, acesta va identifica posibilele probleme care încetinesc deschiderea paginii.

SCREENFLY
Site-ul ar trebui să fie afișat corect pe dispozitivele mobile. Astăzi, acesta este unul dintre factorii cheie care afectează clasamentul. Nu uitați de utilizatori - dacă site-ul nu este mobile-friendly, va pierde rapid popularitatea. Screenfly este un instrument foarte util care vă ajută să verificați cât de prietenos este site-ul pe dispozitivele mobile.

SEO SITE CHECKUP
Acest instrument online îți analizează site-ul din punct de vedere al optimizării SEO, folosind 45 de verificări individuale, în 6 categorii diferite. În urma analizei, instrumentul generează un rezumat al rezultatelor, printre care aspecte privind probleme frecvente de SEO, optimizarea vitezei, securitate, mobile usability sau rata de engagement pe rețelele sociale.

GOOGLE TRANSPARENCY REPORT
Atunci când detectează un software malițios pe site, Google afișează un mesaj prin care atenționează că „Acest site poate dăuna computerului dumneavoastră" sub adresa URL-ului, descurajând utilizatorii să-l acceseze. Dacă traficul de căutare a scăzut brusc considerabil, atunci unul dintre motivele cele mai probabile ar putea fi apariția unui conținut malițios pe site.

SMALLSEOTOOLS
Cu cât este mai ridicat nivelul de încredere în domeniu, cu atât sunt paginile poziționate mai sus în motorul de căutare care se află pe acel domeniu. Clasamentul de încredere variază în funcție de vechime domeniului, de istoricul acestuia etc. Pe smallseotoolz.com puteți verifica această valoare pentru orice resursă pagină web.


Inapoi la Home - Blog sau citeste un alt articol din aceeasi categorie. Cheers!