Vânzarea de produse pe Amazon este una dintre cele mai simple și profitabile idei de afaceri. Poți să începi cu un buget relativ mic (minim 2.000-3.000 de dolari) iar marja de profit poate depăși 40%

Între timp, este recomandat să îți faci un website extern, unde să îți promovezi produsele. WebsiteMarket este o platforma care oferă servicii de creare website, hosting, suport si consultanta - toate intr-un singur loc.


De ce ai nevoie de un website extern pentru a vinde pe Amazon?

Logistică

Desigur, există posibilitatea de a vinde produsele direct de pe site-ul pe care l-ai construit, dar avantajul de a vinde pe Amazon îl constituie partea logistică. Pentru a vinde online, ai nevoie să depozitezi marfa, să implementezi o metodă de procesare a plății, să pui la punct segmental de livrare și un sistem de review-uri etc.

Programul FBA (Fulfillment by Amazon) oferă vânzătorilor servicii de depozitare a produselor, ambalare și transport, plus suport clienților. Astfel, FBA te ajută să scalezi afacerea și să ajungi la mai mulți clienți. Există și alte sisteme similare cu Amazon, dar ai avea nevoie de un buget mult mai mare.


Branding

Crearea unui website extern pentru o afacere pe Amazon reprezintă o necesitate. În primul rând, cei 50% dintre vânzători afiliați pe Amazon reprezintă o concurență masivă. Sunt multe nișe saturate, iar altele noi și costă destul de mult să îți ții produsul în topul rezultatelor la căutări.

În al doilea rând, ești destul de limitat în ceea ce privește conținutul propriu – poți să încarci doar 6 poze și text, structurat cu bulinuțe, iar din întreg layout-ul paginii , ție îți revine un segment de 15% ca să te vinzi, ceea ce este foarte puțin.


Promovare

Pe un website extern, poți să prezinți informația într-un mod atractiv, cu mai mult conținut text și graphic. Aici poți să adaugi tutoriale sau video-uri de prezentare a produsului și să vii cu un conținut informativ cu privire la utilitatea produsului, dar și alte informații utile din nișa ta.

Mulți dintre cei care au reușit pe Amazon să vândă recomandă să îți faci un site extern pentru a te ajuta la promovarea pe rețelele sociale. Astfel, atunci când faci campanii de marketing pe social media vei duce oamenii spre site, nu pe pagina de Amazon, unde va fi mai ușor să convingi potențialul client să-ți cumpere produsul.


SEO

Aproape nimeni nu vinde produse unicate. Adesea, toată lumea vinde același lucru, doar că sub branduri diferite. Cine a înțeles mai bine cum funcționează SEO și stăpânește posibilitățile aduse de RRS, acela și ajunge în topul căutărilor.


Posibilitate de exit

În cazul în care decizi să îți vinzi contul de vânzător pe Amazon, ai putea face mai mulți bani dacă ai avea de oferit un brand solid. Iar asta presupune trafic organic ridicat pe site, conturi de sociale media populare, bază de date cu email-uri, documentație financiară corespunzătoare etc. Toate acestea se pot obține cu ajutorul unui website bine dezvoltat.


Recomandarea pentru crearea unui website extern este valabilă indiferent dacă unul sau mai multe produse în portofoliul Amazon.


Inapoi la Home - Blog sau citeste un alt articol din aceeasi categorie. Cheers!